free html website templates

Omladinska škola

Testiraj talent i živi svoj san ...

Rezultati i tablice

U svakoj uzrasnoj kategoriji (Kadeti, Ml. kadeti, Ml. kadetkinje, Dječaci A i B, Djevojčice ...) nalaze se rezultati dosad odigranih utakmica u sezoni, tablice, najave kao i datumi utakmica prvenstva.

O Školi rukometa danas

Rukometni klub Jerkovac službeno je osnovan 2003. godine. U tijeku svog sportskog razvoja, prolazio je kroz različite faze, organizacijske i natjecateljske. Kako se razvijao rukomet, tako je i unutar kluba posvećivana pozornost razvoju rečene športske vještine. Nastavno tome ustrojena je Rukometna škola kluba, koja danas djeluje s ukupno stotinjak upisanih članova u svim mlađim dobnim skupinama. U okviru škole djeluju tri trenera sa zvanjem trener rukometa i svim kvalifikacijama potrebnim za razvoj mlađih dobnih skupina.

Provodi se svakodnevno treniranje mladih rukometaša te sudjelovanje na službenim natjecanjima u organizaciji HRS-a i to:

- 1. Hrvatska rukometna liga dječaci "A" - Jug (1.HRLDA)

- 1. Hrvatska rukometna liga dječaci "B" - Jug (1.HRLDB)

- 1. Hrvatska mlađe kadetska rukometna liga – Jug (1.HMKRL)

- 1. Hrvatska ženska mlađe kadetska rukometna liga – Jug (1.HŽMKRL)

- 1. Hrvatska rukometna liga za djevojčice - Jug (1.HRLD)

- Županijska rukometna liga

- Mini rukomet

PROGRAM RADA

Program rada za mlađe dobne skupine u okviru rukometne škole odvojen je za svako godište uzrasta: mlađi kadeti, mlađe kadetkinje, dječaci, djevojčice te mini rukomet. Tako podijeljena godišta natječu se u državnim i regionalnim ligama, turnirima, prijateljskim i pripremnim utakmicama.

  • NATJECATELJSKI I TRENAŽNI DIO
  • 1. Hrvatska rukometna liga za dječake “A“ -Program je predviđen za djecu 2004. godine i mlađe. Provodi se pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza i odvija se, u prvoj fazi natjecanja, na području regije Jug (od Dubrovnika do Zadra), a završava odigravanjem završnice Državnog prvenstva na kojoj sudjeluje 20 najboljih klubova iz Republike Hrvatske, a iz naše regije pravo nastupa imaju četiri prvoplasirana kluba nakon završetka lige. Djeca treniraju četiri puta tjedno. Predstavlja drugu fazu razvoja mladog rukometaša jer se isti nastavljaju natjecati, drugu godinu za redom, u službenoj ligi te se kroz godinu odigrava veliki broj utakmica. Program traje dvije godine i ovo je završna godina te nakon završetka ove sezone igrači prelaze u mlađe kadete.
  • 1. Hrvatska rukometna liga za dječake “B“ - Program je predviđen za djecu 2006. godine i mlađe. Provodi se pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza i odvija se, u prvoj fazi natjecanja, na području regije Jug (od Dubrovnika do Zadra), a završava odigravanjem završnice Državnog prvenstva na kojoj sudjeluje dvadeset najboljih klubova iz RH a iz naše regije pravo nastupa imaju četiri prvoplasirana kluba nakon završetka lige. Djeca treniraju četiri puta tjedno. Predstavlja prvu fazu razvoja mladog rukometaša jer se isti počinju natjecati u službenoj ligi te se kroz godinu odigrava veliki broj utakmica. Program traje dvije godine, a završetkom istog igrači prelaze u dječake „A“.
  • 1. Hrvatska mlađe kadetska rukometna liga – JUG - Program se provodi s djecom rođenom 2002. godine i mlađi po sustavu liga natjecanja uz sudjelovanje četrnaest klubova iz naše regije. Stručni program provodi rukometni trener sa A licencom Ante Mateljak. Cilj ovog programa je napraviti pravilnu selekciju igrača po pozicijama kako bi kasnije kroz igranje kadetske lige i seniorske lige izbrusili posebne vještine koje su potrebne za svaku pojedinu poziciju. Program završava također odigravanjem završnice rukometnog prvenstva Hrvatske, a na koje se iz regije Jug kvalificiraju tri prvoplasirane ekipe.
  • ŽUPANIJSKA RUKOMETNA LIGA ZA DJEČAKE "B“ - Program se provodi s djecom rođenom 2006. godine i mlađi, a istog provodi trener Dalibor Mateljak. Nakon odigrane Županijske lige dva prvoplasirana kluba se natječu na regionalnom prvenstvu s kojeg četiri prvoplasirane ekipe odlaze na završnicu državnog prvenstva. Cilj ovog programa jest pripremiti djecu za ligaško natjecanje koje iziskuje puno ozbiljniji rad. Djeca treniraju četiri puta tjedno s navedenim trenerom.
  • Mini rukomet - Kroz ovaj program, kojeg provodi trener Ante Mateljak, pokušava se animirati što veći broj djece da treniraju rukomet. Radi se o djeci koja su rođena 2008. godine i mlađi. Djeca imaju trening tri puta tjedno te kroz sezonu sudjeluju na većem broju turnira na području Republike Hrvatske te na državnom prvenstvu u mini rukometu koje se svake godine održava u Karlovcu u mjesecu travnju. I naš klub također organizira turnire za ovaj uzrast djece.
  • KAMPOVI - U ljetnom razdoblju perspektivni igrači ići će u kamp HRS-a i po slobodnoj volji igrača i roditelja u ostale kampove koje organiziraju rukometni stručnjaci u zemlji i inozemstvu (Kamp HRS-a, Jelsa, Kamp rukometnih vratara Makarska...).
  • TURNIRI - Lokalni i regionalni turnir u sezoni - Lipanjske zore - Čapljina, Kup Đure Čaglja - Dubrovnik, Turnir Ljubuški, Turnir Opuzen, Turnir Žabac Metković, Turnir Dugopolje, Turnir sv. Duje Split... Međunarodni tuniri u sezoni – pozivni turniri (Međugorje, Makarska...).

1. HMKRL Jug

Raspored odigravanja 1. HMKRL Jug prema Bergerovim tablicama s plenuma klubova s upisanim utakmicama i domaćinstvima.

1. HRLDA Jug

Raspored odigravanja 1. HRLDA Jug prema Bergerovim tablicama s plenuma klubova s upisanim utakmicama i domaćinstvima.

1. HŽRLD Jug

Raspored odigravanja 1. HŽRLD Jug prema Bergerovim tablicama s plenuma klubova s upisanim utakmicama i domaćinstvima.

1. HŽMKRL Jug

Raspored odigravanja 1. HŽMKRL Jug prema Bergerovim tablicama s plenuma klubova s upisanim utakmicama i domaćinstvima.

Prati nas / Follow us

NASLOVNA      VIJESTI      O NAMA      OMLADINSKA    JERKOVACTV